Home > ... > Aarded, mis peidetud Nebo mäele

Aarded, mis peidetud Nebo mäele

august 1st, 2000

2. Mak. 2:4-9

Pärimus jutustab, et prohvet Jeremija on peitnud Suure Templi kõige hinnalisemad esemed Nebo mäkke, samale mäele, mille harjalt oli Mooses vaadanud Kaananimaad.

Makabite 2. raamat teatab, kuidas Jeremija läks üles mäele, millele ka Mooses oli roninud ja näinud sealt Kõigeväelise pärisosa. Tee ääres leidis Jeremija koopa ja tõi siia seadusevaka, suitsutusaltari ning sulges koopasuu kindlalt. Ja need, kes olid temaga kaasas olnud, läksid teele teist korda, et leida rada, mida mððda nad olid käinud. Kuid nad ei leidnud seda. Kui Jeremija sai sellest teada, sõitles ta neid ja lisas, et see koht jääb saladuseks, kuni Kõigeväeline kogub oma lapsed taas ja alles siis ta toob välja need aarded.

admin ...

Comments are closed.