Home > ... > Piinatud Kristuse pärast

Piinatud Kristuse pärast

mai 1st, 2001

Israel Today, Märts 2001

Tõlkija: Ingvar Kull

Richard Wurmbrandt, juudi soost kirikuõpetaja, kes kannatas väga suuri tagakiusamisi ning katsumusi Jumala evangeeliumi pärast, suri rahus nüüd 91 aasta vanusena.
Ta on sündinud 24.03.1909 juudi perekonnas Bukarestis, sai tundma Jeesust juba noore mehena.

Rumeenia kommunistid vangistasid ta evangeeliumi levitamise eest, ja ta veetis 14 aastat trellide taga, palju aega sellest üksikkongides, nägemata üldse päevavalgust. Teda koheldi kirjeldamatult julmalt, kuid ta usk ei löönud kunagi kõikuma. 1965 aastal Juudi Põhjamaa Missioon ja Heebrea Kristlik Allianss kogusid suure summa raha, nad andsid selle altkäemaksuna Rumeenia võimudele ning said nii hr R. Wurmbrandt´i vabaks osta. Kaks aastat hiljem publitseeris viimane oma autobiograafia tiitliga „Piinatud Kristuse pärast“.

Pastor Wurmbrandt veetis oma ülejäänud eluaastad jagades Evangeeliumisõnumit ja ka rääkides elust kommunistliku korra all kannatavates maades. Oma enda kannatuste pärast tundis ta sügavalt kaasa tagakiusu ohvritele Kristuse pärast kogu maailmas. Samal aastal, kui ilmus tema raamat, alustas ta ka oma ajakirja „Märtrite Hääl“ väljaandmist ning hakkas rajama rahvusvahelist teenistust, millega aidata tagakiusatud kristlasi ja nenede perekondi üle maailma. Tema ametkonnal olid harud 30-nes riigis.

Wurmbrandt veetis sageli paasapühad Iisraelis oma suure perekonnaga, mida heebreapäraselt hüüti „Reshef“. Viimastel eluaastatel uuris ta oma juudi päritolu, ta õpetas, et messiaanlikel juutidel on eriline roll lõpuaegadel. Kõige muu hulgas oli hr Wurmbrandt pidev „Israel Today“ lugeja.

Kogu R. Wurmbrandt«i elu oli tunnistus tema usust ja Jumaala ustavusest. Paljud kristlased saavad tundma puudust sellest suure hingega mehest täis huumorit ja elutarkust, kes armastas Issandat kogu oma olemuse tervikuga.

admin ...

Comments are closed.