Home > Lühisõnumid > Austusavaldus Ema Basileale

Austusavaldus Ema Basileale

august 1st, 2001

Israel Today aprill/2000

Ema Basilea, sündinud Klara Schlink, lahkus 96. aastaselt Issanda juurde. Tema viljakas elu on jätnud pärandi nii juutidele kui kristlastele. Aastal 1947 lõi ta koos ema Martyriaga (suri veebruaris 1999), Evangeelse Maria Õeskonna, protestantliku nunnaordu Darmstadtis Saksamaal, et kahetseda natsistliku Saksamaa patte.
Alates 1935. a. juhtis ta naiste Piiblikursusi, ignoreerides natside keeldu õpetada Vana Testamenti. Veendununa, et juudid on Jumala valitud rahvas, rääkis ta avalikult juutide unikaalsest saatusest. Kahel korral on ta olnud gestaapos ülekuulamisel, kuid imekombel teda ei arreteeritud.

Tänapäeval elab “Kaanani Keskuse”, peakorteris Frankfurti lähedal enamik 200 õest 20-lt maalt. Äratus palveks on 5.30 hommikul, magama minnakse kell 9 õhtul, ningkogu nende elustiili väljendab moto ora ett labora (palveta ja tööta). Mary Õeskonna hulgas on maailmakuulsaid evangeliste, kes levitavad kristlikke filme, videosid ja kassette. Nad teevad raadiosaateid 12 keeles, videoprogramme 23 keeles ning TV-saateid kõigil viiel kontinendil. Samuti kirjastavad nad raamatuid ja broshüüre 80 keeles.

Jeruusalemmas peavad neli õde väikest külalistemaja Beth Avraham, mis on saanud holokausti üleelanutele puhkekohaks. Sealsed õed püüavad oma külalistele väljendada mõtet “Kõigeväeline ei ole iial unustanud ega unusta oma rahvast.” Neil ei ole “evangeelset eesmärki”, vaid pigem soovivad nad pakkuda kosutust.

Aprillis toimus Jeruusalemmas Mary õdede konverents. Kogunes 700 kristlast üle kogu maailma, et mõtiskleda, kahetseda ja saada taas õigeks Jumala ja oma vanema venna Iisraeli ees – kirjutamaks uut lehekülge kristlaste ajaloos. Ema Basilea Schlingi pärand elab edasi.

admin Lühisõnumid

Comments are closed.