Home > Peatoimetaja veerg > Messias toob rahu

Messias toob rahu

mai 1st, 2000

Andres Võsu

Jeruusalemma Rahvusvaheline Kristlik Suursaatkond Iisraelis on ette valmistamas uut Sionistlikku Kongressi. Kongress on planeeritud ajavahemikule 19.- 23.02.2001. Kongressi nimi on natuke muutunud. Nimelt järgmisel aastal toimuva kongressi nimeks on Piibellik Sionistlik Kongress.
Siinjuures mul tuli meelde üks huvitav võrdlus. Üks Juudi Hebroni liidritest, Heebrea Ülikooli professor Coopersberg ütles mõni aasta tagasi Lehtmajadepühal, rääkides exodusest järgmist: kuni aastani 1967 oli juutide exodus poliitiline, rahvuslik liikumine, alates aastast 1967, kui juudid kogesid Jumala abi ja toetust on, exodus vaimulik, religioosne. Kuigi rääkides Iisraelist on raske lahutada poliitikat usust ja Piiblist on kindlasti võimalik läheneda eri vaatepunktidest.

Üks põhjusi minu arvates on Millenniumi vahetus. Tean, et isegi Iisraelis mõned inimesed lubasid aastavahetusel Õlimäele Messiale vastu minna. Minule siiski tundub, et Jumal oma tegevuses selliseid täpseid ja ümmargusi aastaarve ja kuupäevi vähemalt siiamaani ei ole järginud. Kõik olulised asjad, mis on prohveteeritud, täituvad õigel ajal, kuid mitte ümmarguselt. Näiteks Aabraham sündis 1948 aastat enne nulli (Kristliku kalendri järgi), Iisraeli riik sündis 1948 aastat pärast nulli. Meie Messias Jeesus sündis erinevate väidete järgi 4 kuni 11 aastat enne Kristliku kalendri nulli.

Samas usun kindlasti, et oleme jõudnud aastatuhandesse, mil toimub kohtumine Messiaga. Mil need vähesed Piibli prohveteeringud, mis on veel täitumata, täituvad.

Juudid panevad igal Paasapühal ühe lisaklaasi lauale. See klaas on Eelijale. Juudid ootavat Messia esimest tulemist. Kuna Piibli prohveteeringud ütlevad, et enne Messiat tuleb Eelija, on temale ka laud kaetud. Isegi uks jäetakse siis lahti, et tal oleks lihtsam sisse tulla. Kristlaste jaoks oli Eelijaks Ristja Johannes.

Kaks tuhat aastat tagasi oli Ristja Johannes ainuke prohvet, kes andis sõnumeid oma järel tuleva Jeesuse kohta. Praegu mulle isiklikult tundub, et globaalses plaanis ainult Piibli prohveteeringud täituvad. Kõik muude prohveteeringud, mis on mingilgi moel püüdnud määrata maailma lõpu aegu, on juba üle läinud või üle minemas. Ei tea kas enne Messiat on nüüd ka tulemas Eelija või ei.
Loodan siiski, et kui ta tuleb, teda tuntakse ära. Paljud juudid usuvad, et rahu saab tulla Iisraeli vaid siis kui tuleb Messias. Nii ütleb ka Piibel.

Soovin teile kõigile rõõmuderohket uut Millenniumi – valmisolekut Messia tulemisele sellel aastatuhandel.

admin Peatoimetaja veerg

Comments are closed.