Home > Poliitika > Konflikti hind on kõrge

Konflikti hind on kõrge

detsember 1st, 2001

Iisraeli ühiskond on stressis ja pinges

Israel Today

Tõlkija: Taimi Krull

“Pikk ootus teeb südame haigeks…” (Õpetussõnad 13:12)
Eelmise aasta septembris said otsa Iisraeli rahva ootused ja unistused, et aastakümnetepikkune konflikt juutide ja araablaste vahel lõpeb. Al-Aqsa ülestõusu puhkemisega lõppes lootus helgele tulevikule. Maa
ujutati üle hirmu ja valuga. Kokkupõrgete taaspuhkemine tõi otsekohe kaasa sotsiaalsed tagajärjed, mille mõju ulatub kaugele.

ABIKÄSI

Kuigi paljud on saanud valusalt lüüa majandusliku olukorra halvenemise tõttu, on eriti traumeeritud nende olukord, kes on kannatanud vahetult terroristide rünnakutes. Mõned näited perekondadest, keda Sotsiaalministeerium on käesolevas kriisis julgustanud ja majanduslikult abistanud.

Perekond H. emigreerus Peruust kaheksa aastat tagasi ja sellest ajast on nad elanud Samaaria keskosas asuvas juudi asunduses nimega Elon Moreh. Isa töötas taksojuhina, kuni ta sai terroristide käe läbi tõsiselt haavata neli kuud tagasi. Ta sai mitmeid kuulihaavu mõlemasse jalga ega pole praegugi terve. Peres on kolm last: 17-, 14- ja 6-aastane.

Perekond T. elab Hermeshis. Nad immigreerusid 8 aastat tagasi ja härra T. töötas viimastel aastatel lihakombinaadis. Nende kaks poega asusid õppima Iisraeli Õhujõudude tehnilisse õppeasutusse. Mõni aeg tagasi töölt tulles sai hr. T. terroristide kuulist tõsiselt käest haavata. Ta kannatab psüühiliselt ja emotsionaalselt stressi all, mis on tekkinud tulistamise tagajärjel. Ta naine põeb kaugelearenenud vähktõbe.

admin Poliitika

Comments are closed.