Home > Poliitika > Miks palestiinlased rõõmustasid terroristide rünnakute üle USA-s

Miks palestiinlased rõõmustasid terroristide rünnakute üle USA-s

detsember 1st, 2001

Israel Today 9/2001

Tõlkija: Katrin Abram

Palestiinlased on katsunud varjata silmanähtavat sidet nende aastapikkuse Iisraelivastase terrorikampaania ning Washingtoni ja New Yorgi terrorirünnakute vahel. Ajakirjandusele korraldatud shõul, mis oli läbinisti silmakirjalik ja valelik, annetas Jasser Arafat ohvritele doonoriverd, Palestiina parlament aga viis läbi erakorralise istungi, näitamaks oma “solidaarsust” ameeriklastega suhtes.

Ajakirjandus kutsub vihkama

Kuid nagu näitas rõõmustamine rünnakute üle, on palestiinlastel sügav vihavaen ameeriklaste suhtes, mis saab õhutust islamistidelt ja on heaks kiidetud Palestiina võimuorganite (PA) poolt. Toome vaid mõned Palestiina ajakirjanduses ilmunud näited selle kihutustöö kohta.
Ikrima Sabri, PA poolt ametisse määratud Jeruusalemma moslemite vaimulik juht: “Oh Allah, hävita Ameerika, kuna seal on võimul sionistlikud juudid!” (Jutlusest Templimäel, juuli 1997.)

Sheik Hamed Al-Bitavi: “USA ja Iisrael on terrorismi allikateks maailmas.” (November 1997.)

“Sajad inimesed võtsid osa istumisstreigist Iraagi lippude ja president Saddam Husseini piltide all, kandes plakateid, mis mõistsid hukka Ameerika poliitika… Muuhulgas põletasid meeleavaldajad ka Ameerika lipu.” (PA ajaleht Al-Hayat Al-Jadida, november 1997.)

Ajakirjanik Mahmud Jusef Al-Khatib: “USA ja kõik need, kes temaga koos sõjatrummi taovad, peavad aru saama, et kes tõmbab tupest välja rõhumise mõõga, peab ka mõõga läbi surema, ja kes mängib tulega, see saab sellest ka kõrvetada, niisugune on Allahi tahe.” (Al-Hayat Al-Jadida, detsember 1997.)

“Tänased enesetapjatest pommipanijad on Liibanoni eelkäijate õilsad järeltulijad, kes andsid (Liibanonis) USA mereväele valusa õppetunni… Need enesetapjatest pommipanijad on maa sool, ajalugu tegev jõud… Nad on kõige austusväärsemad meie hulgast.” (Al-Hayat Al-Jadida, september 2001.)

Ajakirjanik Omar Helm Ghul: Palestiinlased peavad “kahjustama Ameerika huve Araabia-maailmas kõikvõimalikel viisidel, kõikides paikades ja igal mõeldaval tasandil, sest Ameerika Ühendriigid ei mõista loogika ja tarkuse keelt, vaid ainult oma huvide ja vägivalla keelt”. (Palestiina ajaleht Al-Ayyam, august 2001.)

“Palestiina Vabastusorganisatsiooni (PVO) ametniku Saher Habashi sõnul loodab ta, et Araabia- ja Islamimaailm tegutseb ühiselt Ameerika ja Iisraeli vastu… Ta nõudis selle suuna võtmist ja ähvarduse esitamist ameeriklaste huvitatusele Araabia-maailmas.” (Palestiina päevaleht Al-Quds, august 2001.)

Hoop Ameerikale

PVO ametnik Maher Taher: “Ameerika huvitatusele tuleb anda hoop. USA on surmavaenlane, kes võtab osa palestiinlaste hävitamisest… USA on nii palestiinlaste kui araabia rahvaste surmavaenlane.” (August 2001.)

“Ameerika Ühendriigid ja sionistlik riik on samasuguse ajaloolise arenguga. Mõlemad said alguse sisserändest ja kohalike elanike massilisest hävitamisest, ning mõlemad okupeerivad siiani maad, mis kuulub teistele.” (Al-Hayat Al-Jadida, september 2001.)

admin Poliitika

Comments are closed.