Home > Lühisõnumid > Lühisõnumid

Lühisõnumid

detsember 1st, 2001

TERRORISTLIK JUTUTUBA

Islami terroristliku rühmituse Hamas liider Sheikh Ahmed Jassin võttis oma koduleheküljel Islam Online osa Interneti jututoast. Siin mõned väljavõtted sellest.
Küsimus: Kas teie valite aja ja koha suitsiiditerroristide rünnakuile käsuga tappa nii palju juute kui võimalik, ja kas te kaalute Iisraelis elavate araablaste kasutamist sellistel pommirünnakutel?
Jassin: Loomulikult. Meie valime aja ja koha, et tappa võimalikult palju juute. Kuid on suur vahe rünnaku kavandamisel ja selle elluviimisel. Sageli piiravad meid mitmesugused olukorrad. Ning jah, me oleme valmis kasutama Iisraeli araablasi inimpommirünnakuiks. Me teeme kõik, mis meie võimuses, et sealseid kaasmaalasi pühasse sõtta kaasa haarata ja juutidele vastupanu osutada.
Küsimus: Kuidas te võrdlete Hizbolla võitlust sionistide vastu teie jõupingutustega vabastada Palestiina?
Jassin: Varasemad Hizbolla aktsioonid sionistide vastu Liibanonis erinesid meie tegevusest Palestiinas. Alates al-Aksa intifada puhkemisest oleme me küllaltki sarnases olukorras. Meie vastupanu on ametlik ning Palestiina võimud pigistavad oma silmad kinni, võtmata midagi ette meie võitlejate vastu.

SHARONI KODU VANALINNAS

Peaminister Ariel Sharon’il on aastast 1987 Jeruusalemma vanalinnas korter. Selle asukoht on Haggai tänaval moslemite kvartalis Via Dolorosa lähedal, 10-minutilise teekonna kaugusel Läänemüürist. Sharon muretses selle korteri, et väljendada oma toetust juudi elanikele vanalinnas. Ehitus on registreeritud aastal 1881 ühele juudile kuuluva omandina, kui see osteti rooma katoliku kirikult. Pärast araablaste mässu 1922. aastal lahkusid viimased juudid ja korterid üüriti välja araabia perekondadele. Praegu elab selles elamukompleksis araablastest naabrite kõrval seitse juudi perekonda.

admin Lühisõnumid

Comments are closed.