Home > Lühisõnumid > PALVED IISRAELI PÄRAST

PALVED IISRAELI PÄRAST

mai 1st, 2002

Juba poolteist aastat, alates novembrist 2000, on igal esmapäeval toimunud Tallinnas Iisraeli keskuses palveõhtud Iisraeli teemadel.
Iga nädal tulevad kokku inimesed, kes on juhitud Piibli üleskutsest õnnistada Iisraeli ja paluda rahu Jeruusalemmale. Ühiselt tunnetatakse, et Iisrael vajab praegu meie palveid rohkem kui kunagi varem ning see äratundmine paneb otsima viise Vaimus, kuidas paremini seista oma vanema venna Iisraeli kõrval. Palveõhtutele tullakse tänuliku ja lugupidava suhtumisega juutide vastu, sest nemad kui “juur”, kannavad kõiki teisi (Ro 11).

See Jumal, keda kristlased armastavad ja teenivad, armastab juute, ja on käskinud meil teha palveid nende pärast. On vaja kedagi, kes tuletab Jumalale meelde tema tõotusi, mis puudutavad Iisraeli.

Iisraeli keskuse palveõhtutel on selgesti kogetav Jumala lähedalolu ja juhtimine. On tunda, et spetsiaalsed palveõhtud Iisraeli pärast on ajakohane palvevorm – ning miks mitte koguneda teisteski paikades regulaarsetele palvustele Iisraeli eest?

admin Lühisõnumid

Comments are closed.