Home > JRKS > Iisraeli Keskus ootab vanu ja uusi sõpru

Iisraeli Keskus ootab vanu ja uusi sõpru

mai 1st, 2004

Ene Teras

Jeruusalemma Rahvusvahelise Kristliku Suursaatkonna Eesti Osakond ehk lühendatult Iisraeli keskus asub Tallinnas Pikk tänav 52. Avatud oleme pühapäeval kl 12-17, esmaspäevast neljapäevani kl 12-18, reedeti kl 12-14 ning laupäeval oleme suletud.
Meie keskuses on võimalik vaadata videofilme, mis tutvustavad ja annavad põgusa ülevaate nii Iisraelimaast, erinevate aastate Lehtmajade püha festivalidest ja teisigi kristlastele huvipakkuvaid lindistusi nagu “Ajaarvamise algus”, “Kuuepäevane sõda”, “Egiptuse prints” jne. Samuti pakume võimalust näha unustamatuid pilte Iisraeli kirjeldamatust loodusest ja Piibliga seotud paikadest ning kuulata juudi muusikat.
Igal esmaspäeval algusega kell 18 toimub meil palveõhtu. Siis oleme ühises palves meie kalli ja armastatud maa ning rahva pärast. Palvekoosolekut juhib tavaliselt juhatuse liige Tõnu Tali, kuid võimaluse korral on teinud seda ka teised juhatuse liikmed Riina Aasa või Ülo Niinemägi. Kui sul on südames, armas lugeja, siis ühine sinagi meiega, sest koos on palve jõud ja mõju tugevam.
On Jeesuski öelnud: ”Taas ütlen ma tõesti teile, et kui kaks teie seast ühel nõul on maa peal mingi asja pärast, mida nad iganes paluvad, siis see saab neile minu nimel, seal olen mina nende keskel.” (Mt 18:19-20).
Samal ajal on keskuse kõvalruumides heebrea keele õpe, kus õpetajaks on Jürnas Kokla.
Pühapäeviti on meil avatud kohvik, kuhu võid kaasa võtta oma sõpru ja tuttavaid, et meeldivalt aega veeta – filme vaadata, juudi muusikat kuulata, soovi korral palves olla.
Samas võib iga külastaja meilt osta Iisraelist kaasatoodud suveniire ja sümboolikat. Samuti müüakse Iisraeli keskuses raamatuid ja ajakirju. Ka ajakiri “Jeruusalemma Sõnumid” on meie keskuse väljaanne, mille toimetajateks on Piret Udikas, Marika Koha ning peatoimetajaks Peeter Võsu.
Igal nädalapäeval, välja arvatud laupäev on Iisraeli keskuses avatud kasutatud riiete kauplus, millest saadud tulu läheb JRKS Eesti Osakonna töö toetamiseks.
Austatud lugeja! Kui sul on omalt poolt pakkuda midagi uut ja huvitavat meie töö või ajakirja jaoks, siis anna, palun, sellest kindlasti teada. Ootame tänuga! Meie telefon on 6411033 ja e-mail: jrks@iisrael.ee ning
kodulehekülje aadress: http:// iisrael.ee.

admin JRKS

Comments are closed.