Home > Tunnistused > PÄÄSTE TULI JA TULEB JUUTIDELT

PÄÄSTE TULI JA TULEB JUUTIDELT

mai 1st, 2004

Kristliku life-tv (TBN) üks põnevamaid programme on Sid Rothi saated. Tihti on nende sõnumiks see, kuidas Jumal on muutnud juutide elu, kuidas nad on kohtunud Jeesusega ja kuidas juudikristlased viivad omakorda rõõmusõnumi Jeesusest Kristusest maailma.
Hiljuti intervjueeris Sid Roth oma saates holokaustiõudused Poolas üle elanud Rozat (kahjuks ei kuulnud täpselt tema perekonnanime). Rozast on saanud messiaanlik juut.
Hiljuti osales ta Saksamaal ühel evangeelsel üritusel, kus rääkis sellest, mida tal oli tulnud Teise maailmasõja ajal koonduslaagrites üle elada.
Pärast tema tunnistust tuli tema juurde üks vanem mees – tema kunagine vangivalvur, langes tema ette põlvili ja palus andestust selle eest, mida ta oli teinud.
Roza tundis, kuidas tema käed tõusid otsekui iseenesest ja tema ainus soov oli enda ees põlvitavale mehele kallale minna. Ent järsku ta tundis, kuidas keegi langetas tema käed. “See oli Jeesus, ainult tänu Temale suutsin sellele mehele andestada,” rääkis naine.
Kunagisest koonduslaagri valvurist oli saanud kristlane, keda Jumal oli kutsunud viima evangeeliumi narkomaanide hulka.
Roza jaoks oli tema südames toimunud tõeline andestamine. “Ja nüüd olin ma valmis minema Poola, kus meie evangeelne üritus jätkus. Jeesus aitas mul andestada minu rahvale tehtud kohutava ülekohtu, seda ei oleks suutnud ükski inimlik jõud.”
Uus Testament kinnitab korduvalt: pääste tuleb juutidelt (loe Rooma kirja 11. peatükki). Kogu kristlaste vaimne pärand (Jeesus ise, Piibel, apostlid, algkogudus) on tulnud juutidelt. Kuid see ei olnud nii vaid kaks tuhat aastat tagasi, vaid ka täna.
Juudikristlased ehk messiaanlikud juudid viivad praegu sõnumit Jeesusest Kristusest nii oma rahva kui ka paganrahvaste sekka. Pääste tuli ja tuleb juutidelt.

admin Tunnistused

Comments are closed.