Home > Sionism > Ebenezeri töömailt

Ebenezeri töömailt

detsember 1st, 2004

Ebenezer

Tõlkija: Piret Udikas

"Sest vaata, ma tulen teie juurde ja pöördun teie poole, ja teid haritakse ning külvatakse! Ja ma saadan teie peale palju inimesi, kogu Iisraeli soo tervikuna; ja linnad asustatakse ning varemed ehitatakse üles." (Hs 36:9-10)
Kesk-Aasia pered asuvad elama Iisraeli

Ebenezeri Rahvusvahelise Abiorganisatsiooni töötajate jaoks on eriline rõõm rääkida suurtele juudi peredele, et neil on võimalik asuda elama Iisraeli.
Hiljuti kohtus Taðkendi Ebenezeri-meeskond kahe Usbeki perega, mille suurus oli kokku 40 inimest.
Tuytepa on väike linn Usbekistani pealinna Taðkendi külje all. Kaks aastat tagasi aitasid Ebenezeri töötajad mitut peret, kes sõitsid elama Iisraeli, ka mitmed teised plaanisid veel sealt lahkuda.
Hiljuti kohtasid nad Batiri, kes on kaheksa lapse isa. Ta rääkis Ebenezeri töötajatele oma õest Arofatist, tema mehest ja nende kolmest lapsest, kes elasid selles linnas, ning teistest vendadest ja õdedest, kes elasid Karasu-nimelises külas. Kõik nad elasid vaeselt ja keegi neist ei olnud kuulnudki võimalusest minna elama Iisraeli ja et neid selles aitavad Ebenezer ja Juudi Agentuur.
Sultanbek, Batiri kõige vanem vend rääkis Ebenezeri töätajatele ühest teisest suurest juudi perekonnast. Seitsmekümne kaheksa aastasel lesel Fridal oli seitse last, 24 lapselast ja 11 lapselapselast. Ka neist ei olnud mitte keegi kuulnud võimalusest jätta Usbekistan ja minna elama Iisraeli.
Ebenezeri inimesed kohtusid Frida kolme pojaga, kes elavad Karasus ja rääkisid neile uutest võimalustest. Nad lugesid neile ette Jumala sõna: "Rahvad, kuulge Jehoova sõna ja kuulutage kaugeil saartel ning ütelge: "Tema, kes pillutas Iisraeli, kogub teda ja hoiab teda nagu karjane oma karja!"
See on Jumala töö, ütles Juudi Agentuuri väljarände osakonna direktor, kui Ebenezeri töötajad rääkisid talle neist kahest perekonnast. Agentuur korraldas seminare peredele, mis käsitlesid repatrieerumist. Nii nad said teada erinevatest programmidest, mis aitavad neil jõuda Usbekistanist Iisraeli.
Kolm õde Irina, Emma ja Aleksandra külastasid Ebenezeri kontorit Taðkendis pärast seda, kui olid kuulnud, et Ebenezeri meeskond käis nende sünagoogis. Ebenezer aitas neid, nad said osaleda ühes seminaris. Juunikuu alguses need õed, nende lapsed ja lapselapsed – kõik 25 – sõitsid ära Iisraeli.

Nad elasid kuuris

Ebenezeri Habarovski meeskond Kaug-Idas leidis Eugenia, raseda üksikema, kes elas ühes kuuris koos oma nelja-aastase ja kahe-aastase lapsega. Tal ei olnud peaaegu mingit sissetulekut, nii et lastele jätkus vaevu vee ja leiva jaoks. Kui Eugenia võeti haiglasse, kus ta pidi sünnitama oma kolmanda lapse, jäid kaks vanemat last tema 20-aastase õepoja hooleks, kes just naasis armeeteenistusest. Noormees püüdis teenida piisavalt raha, et lapsi toita.
Ebenezeri töötajad said teada, et Eugenial on olemas kõik vajalikud dokumendid sõiduks Iisraeli. Nad aitasid tal teha kõik ettevalmistused, mis olid vajalikud, et minna elama Tõotatud Maale.

admin Sionism

Comments are closed.