Home > Tunnistused > Iisrael on nii lähedal

Iisrael on nii lähedal

mai 1st, 2005

Valentine Alvre

8. märtsi õhtul kogunesid Viljandis Jaani kirikusse need, kel südames Iisrael. Kontsert-jumalateenistuse korral­dasid Kohila Baptistikoguduse diakonid Riina Kaukver ja Silver Koit koos professionaalsete muusikute Mihkel Metsala, abielupaar Piret ja Tõnu Laikre, Viljar Kuuse ja Meeli Pajulaga. Nendega koos oli Viljandisse sõitnud ka Irina Stelmach.
Kõigepealt kuulsime tunnistusi, kuidas sõidud Iisraeli on avardanud selle riigi ja juudi rahva mõistmist. Riina kõneles Iisraeli ajaloost ja näitas videofilmi lehtmajade püha kontserdist. Kuuldu kinnitas, et Jumal on ustav oma tõotuste täideviimisel.
Sõnad on vaimule ja meloodia hingele! Sõnu psalmidest kuulsime kõigepealt Riina esituses heebrea keeles, neid kordas Silver eesti keeles ja siis muusikute esituses. Iisrael tuli kõigile südamesse! Jumala headus paitas kuulajaid!
Psalm 106 “Tänage Issandat, sest Tema on hea, sest Tema heldus kestab igavesti!”
Psalm 133 on vennaliku üksmeele õnnistus “Vaata, kui hea ja armas on see, et vennad üheskoos elavad…” See rõõmustas kõiki eri kogudustest kokkutulnuid. Jumala rahvas on tõepoolest üks!
Rõõmustavat järgnes veelgi. Silver sai Jumalalt teadmissõna, et kirikus on inimesed, kes hädas jala- ja selja­valuga, keda Jumal tahab tervendada. Ja need kaks inimest said terveks! Jumal kõneles Silveri suu läbi prohvetliku sõnumi, et Jaani kirikusse ja paljudesse teistesse kirikutesse-kogudustesse hakkavad noored tulema. Järgnenud kiituse- ja ülistuslaulud Jumalale lauldi juba koos.
Kõige lõpuks tehti ühispalve Iisraeli ja Jeruusalemma pärast.
Kohalviibinud juutidele meeldisid eriti juudi laulud.

admin Tunnistused

Comments are closed.