Home > Sionism > Austraaliast Iisraeli

Austraaliast Iisraeli

august 1st, 2005

Ajakirjast Ebenezer

Tõlkija: Piret Udikas

Ebenezeri konverents Melbournes
Ebenezeri töötajad olid hiljuti Austraalias, et aidata juutidel asuda elama Iisraeli. Kolmenädalasel visiidil korraldati neile 8000 km pikkune tuur Austraalias.
Sel puhul oli Melbournes ka Ebenezeri konverents kristlastele. Osavõtjate sõnul oli see esimene kord, kui kristlaste kokkusaamisel räägiti juutide väljarändest oma ajaloolisele kodumaale ja kui oluline on see töölõik. On väga tähtis toetada juute, näidata nende vastu üles soojust ja armastust, mida Ebenezer on juba pikka aega mitmel pool maailmas jaganud.
Konverentsiga ühinesid ka Perthi ja Melbourne juudi kogukonnad. Nad kuulsid ettekandeid sellest, kuidas maailmas kasvab antisemitism. See on märk, et Jumala rahval on aeg pöörduda tagasi oma isaisade maale. Sellega läheb täide ka Jumala Sõna.
Austraalias elab 105 000 juuti. Ebenezeri töötajad vestlevad nendega ja räägivad, kui eluliselt tähtis nende jaoks on pöörduda tagasi oma kodumaale Iisraeli. Väga oluline on, et kristlased palvetaksid selle töö pärast.
Uus ajajärk Austraalia kristlaste elus
Austraalial on uus Ebenezeri töö koordinaator – Tony Hallo, kes on enam kui tuhandeliikmelise koguduse vanempastor. Tony on kogudust juhtinud 1997. aastast, enne seda oli ta 15 aastat pastor Sydnes ja on samuti juhtinud Adelaide ja Melbourne kogudusi. Tal on teenistused kogu maailmas, ta on aidanud ka Ukraina kogudusi ja Venemaa kirikuid. Sellel tööl aitab kaasa ka Tony abikaasa Eunice.
"On alanud uus ajajärk meie elus," rääkis pastor Tony. "Võimalus olla koostööpartner Iisraeli töös paneb mind rõõmust värisema, teades Jumala pärandit ja tulevikuplaani."
Austraaliast läks Venemaa Kaug-Itta Habarovski linna teele esimene konteiner humanitaarabi.

admin Sionism

Comments are closed.