Home > JRKS > Eesti Rahvusraamatukogus avatakse näitus

Eesti Rahvusraamatukogus avatakse näitus

mai 1st, 2007

EXODUS – juudi rahva ajaloost

EXODUS käsitleb juudi rahva mõrvamist ja traagilisi kannatusi kristlikus Euroopas aastatel 1939 kuni 1945. Südamevalu ja armastusega Soome kristlase Jorma Ahoneni koostatud näitust on varem eksponeeritud Helsinki Toomkirikus, mitmel pool mujal Soomes ja teistes Põhjamaades.
Näituse avab 29.jaanuaril kell 17.00 Iisraeli suursaadik ja avamisel osalevad Eesti riigi ning mitmete välisriikide saatkondade esindajad.
Näitus Rahvusraamatukogu 6. korruse näitusesaalis jääb avatuks
29. jaanuarist kuni 8. veebruarini.
Eestlastena me teame, mida tähendab rahvuslik tagakius, omalt maalt vägivaldne küüditamine ja orjus ning surm laagrites. Seepärast kutsume kõiki kaasa aitama holokaustiohvrite mälestuspäeva ürituste toimumisele!
Toeta holokaustiteemalise näituse toimumist Eesti Rahvusraamatukogus annetusega!
Jeruusalemma Rahvusvahelise Kristliku Suursaatkonna Eesti Osakonna arveldusarve Hansapangas: 221022834224.

Näituse autor Jorma Ahonen
on pea 20 aasta jooksul kogunud materjale juudi rahva ajaloo kohta ning koondanud need näitusele, mis nüüd jõuab ka Eestisse.
Jorma huvi juutide, holokausti ja juudi ajaloo vastu sai alguse juba lapsepõlves, ajal mil ta elas ühes Rootsi peres, kus nii isa kui ema tegelesid juutide ümberasustamisega natside poolt vallutatud Taanist Rootsi.
Kuueaastaselt sai alguse Jorma huvi filateelia ja kollektsioneerimise vastu. Just siis kinkis ristiisa talle esimese postmargi. Juutidega seonduva kogumine algas postkaartidest. Esimesed Vana Testamendi ainelised kaardid hankis ta Inglismaalt ühelt vanalt juudi kollektsionäärilt. Materjale koonduslaagritest on Jorma Ahonen hankinud peamiselt Saksamaal ja Iisraelis korraldatud oksjonitelt.

admin JRKS

Comments are closed.