Home > Kultuur > Retsepte kosher – kokaraamatust

Retsepte kosher – kokaraamatust

november 1st, 2007

Kuskus-salat

1 pakk kuskust (keedetud ja nõrutatud)
1 sibul (hakitud)
3-4 punast redist (hakitud)
1 punane pipar (hakitud)
1/2 kuni 1 roheline pipar (hakitud)
1 konserv maisi (nõrutatud)
1/3 tassi õli
½ sidruni mahl
1 teelusikas soola
½ teelusikat küüslaugupulbrit
1/8 teelusikat musta pipart
1 teelusikas petersellilehti

Sega kõik koostisained omavahel.
Kogus: 6-8 portsjonit.
Seda rooga võib serveerida nii salati kui lisandina.

Täisteranisu-banaani leib

2 tassi täistera nisujahu
1 supilusikas nisuidusid
1 teelusikas söögisoodat
½ teelusikat soola
2 muna
2 tassi küpseid banaane
½ tassi mett
¼ tassi taimeõli
1 supilusikas sidrunimahla
½ teelusikat vanilliekstrakti
1 tass kreeka pähkleid (hakitud)

Soojenda ahi 180 kraadini.
Aseta 4 esimest komponenti suurde kaussi. Sega munad, banaanid, mesi, õli, sidrunimahl ja vanilliekstrakt omavahel ühtlaseks. Vala segu kokku kuivainetega. Lisa hakitud kreeka pähklid ja sega.
Vala tainas määritud ja jahuga üleriputatud 20×13x8 küpsetusvormi. Küpseta 45-55 minutit või kuni koogisse pistetud tikk jääb kuivaks. Jahuta leib enne vormist eemaldamist.
Kogus: 16 portsonit.

Vanaema sibulaküpsised

6 tassi jahu
1 tass õli
1 tass soodavett
2 muna
½ teelusikat soola
1 ½ teelusikat küpsetuspulbrit
2 suurt sibulat (kuubikutena)

Sõtku kõik ained peale sibula pehmeks taignaks. Lisa sibulad ja sõtku taignasse. Rulli tainas jahusel pinnal 8 mm paksuseks.
Lõika 5×5 cm ruutudeks. Aseta ruudud küpsetuspaberile, jättes ruutude vahele vaba ruumi.
Küpseta 180 C juures 20 minutit, kuni küpsised saavutavad kuldse tooni.

admin Kultuur

Comments are closed.